Heeft u vragen over BORUS?
Neem hier contact met ons op.

BORUS bestaat 15 jaar!

De Uithoornse kinderopvangorganisatie BORUS bestaat deze maand 15 jaar. Het kinderopvangbedrijf startte in 1997 met 5 medewerkers aan het Zijdelveld in Uithoorn. Inmiddels vangt BORUS meer dan ruim duizend kinderen op in de regio Amsterdam.

Borus Kinderopvang 15 jaar bestaan

BORUS oprichter Stephan van den Oetelaar, afgestudeerd ingenieur en bedrijfseconoom, stapte in 1997, zonder ervaring, in de kinderopvang. Als ondernemer constateerde hij een groeiende behoefte aan hoogwaardige en stabiele kinderopvang. Hij heeft vervolgens zijn ervaring als ondernemer in o.a. de automatiseringsbranche toegepast op het nieuwe kinderdagverblijf.

ISO-gecertificeerd
Zo was BORUS in 1999 één van de eerste ISO-gecertificeerde kinderdagverblijven in Nederland. De invoering van een kwaliteitssysteem draagt bij aan een stabiel pedagogisch klimaat.

Huisvesting
Huisvesting is een integraal onderdeel van een kinderdagverblijf en mede bepalend voor de kwaliteit van de opvang. Hiervoor wenst BORUS niet afhankelijk te zijn van een verhuurder. Bij voorkeur bouwt BORUS haar eigen panden. Daarnaast heeft BORUS eigen onderhoudsmedewerkers en schoonmakers in dienst.

Inmiddels telt BORUS 7 vestigingen in de regio Amsterdam. Volgende maand worden er opnieuw 3 nieuwe vestigingen geopend in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Abcoude. Daarnaast ontwikkelt BORUS twee grote kinderdagverblijven in Hoofddorp en Badhoevedorp die in 2014 de deuren zullen openen.

Bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag
De groei van BORUS staat in schril contrast met de huidige ontwikkelingen in de kinderopvangsector. Directeur Stephan van den Oetelaar zegt hierover: “Ondernemen in de kinderopvang vereist een lange termijn visie. Het vergt vele jaren om een nieuw kinderdagverblijf te bouwen en terug te verdienen. Onze visie is dat Nederland vergrijst en dat de beroepsbevolking krimpt en dat er daarom in de toekomst een steeds groter beroep op ouders gedaan zal worden om meer te gaan werken.”

Visie op kinderopvang
De rol van de kinderopvang is in de Nederlandse samenleving in de laatste 15 jaar steeds belangrijker geworden. Werkende ouders maken op steeds grotere schaal gebruik van kinderopvang. Inmiddels vertrouwen ruim 500.000 Nederlandse gezinnen hun kinderen toe aan een kinderdagverblijf. En dat is niet alleen omdat ouders met een gerust hart naar hun werk kunnen gaan maar ook omdat kinderopvang positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Het is evident dat de sociale vaardigheden van kinderen worden ontwikkeld indien zij samen met andere kinderen activiteiten doen, spelen en delen.

Het accent is de laatste jaren geleidelijk verschoven van ‘het oppassen op kinderen’ naar ‘de ontwikkeling van kinderen’. Zo verzorgt Borus in haar kinderdagverblijven specifieke activiteiten naar keuze. Er wordt b.v. gewerkt volgens een taallijn en er is actief 3+ beleid om kinderen voor te bereiden op de basisschool. In de naschoolse opvang wordt inmiddels Engels les verzorgd. Ook kunnen de kinderen middels workshops kennis maken met sporten, aquarelleren, yoga, knutselen en wordt de zwemles verzorgd.