Heeft u vragen over BORUS?
Neem hier contact met ons op.

BORUS bouwt 'energiezuinig' kinderdagverblijf in Abcoude.

Op 1 oktober a.s. opent BORUS Kinderopvang de deuren van haar nieuwe kinderdagverblijf naast de Paulusschool aan de Leo Dongelmansstraat in Abcoude. Voor dit nieuwe kinderdagverblijf  is de laatste techniek op het gebied van klimaatbeheersing en energievoorziening toegepast.

Het bouwen van een energieneutraal pand was ook voor BORUS een nieuwe ervaring. Om de energieneutrale ambitie te kunnen realiseren hebben meerdere gespecialiseerde bedrijven een advies uitgebracht. Uiteindelijk is gekozen voor de aanpak van Struycken Installaties uit Tilburg.


Het nieuwe kinderdagverblijf heeft geen gasaansluiting, het dak is tot de laatste vierkante centimeter voorzien van zonnepanelen en de bodem wordt gebruikt voor warmteopslag en –winning.

Zonnepanelen bij BORUS Abcoude

Directeur Stephan van den Oetelaar:  ”BORUS ontvangt thans prijsaanbiedingen van energiebedrijven voor de elektriciteit die BORUS (terug)levert aan het elektriciteitsnet. Het lijkt wel de omgekeerde wereld. De elektriciteitsmeter draait achteruit terwijl alle apparatuur aan staat.”In het pand wordt straks aan de hand van foto’s en animaties aan de kinderen uitgelegd hoe energie van de zon en uit de bodem kan worden gebruikt om elektriciteit te maken en een pand te verwarmen en te koelen.

BORUS Kinderopvang bestaat dit jaar 15 jaar en is sinds 1999 HKZ|ISO 9001 gecertificeerd.